top of page
unnamed1.png

Cat costa in medie o vacanta in insulele Maldive? Care este perioada optima de mers in Maldive?

Maldive este o destinatie turistica de lux, cunoscuta pentru plajele cu nisip alb, apele cristaline si peisajele impresionante. Cat costa, insa, o vacanta in insulele Maldive? In acest articol, vom analiza costurile medii ale unei vacante in insulele Maldive, astfel incat sa va puteti face o idee clara despre bugetul necesar.

In primul rand, trebuie sa avem in vedere faptul ca insulele Maldive sunt compuse din peste 1.000 de insule mici, care sunt impartite in atoli. Majoritatea insulelor sunt insule private, care sunt administrate de resorturi de lux. Din acest motiv, costurile pentru o vacanta in Maldive pot varia in functie de resortul ales si de perioada in care calatoriti.


Cat te costa cazarea?


In general, costurile pentru o vacanta in Maldive sunt destul de ridicate, dar pot varia in functie de tipul de cazare si de serviciile alese. De exemplu, tarifele pentru camerele de hotel variaza de la 500 RON pe noapte pentru o camera standard, pana la 10.000 RON sau mai mult pe noapte pentru o vila de lux cu vedere la ocean. De asemenea, majoritatea resorturilor ofera pachete all-inclusive, care includ cazare, mese si bauturi, precum si activitati de agrement, cum ar fi snorkelingul sau scufundarile.


Cat te costa avionul?


In ceea ce priveste transportul, majoritatea turistilor ajung in Maldive cu avionul, prin intermediul aeroportului international Male. Tarifele pentru biletele de avion variaza in functie de perioada in care calatoriti si de compania aeriana aleasa. In general, o calatorie dus-intors din Romania catre Maldive poate costa intre 2.500 RON si 7.000 RON, in functie de perioada aleasa si de compania aeriana.


Ce alte costuri mai sunt?


De asemenea, trebuie sa aveti in vedere costurile de visa, care se platesc la sosirea in Maldive. Tarifele pentru viza variaza in functie de perioada de sedere si de tipul de viza ales, dar in general, acestea pot varia intre 30 USD si 100 USD, ceea ce inseamna intre 120 RON si 400 RON, in functie de cursul valutar.Pe langa aceste costuri, trebuie sa aveti in vedere si costurile de transport si de cazare in Male, daca decideti sa petreceti o noapte inainte sau dupa calatoria catre insulele Maldive.

Costurile pentru o vacanta in insulele Maldive sunt destul de ridicate, dar pot varia in functie de perioada aleasa si de resortul ales. Este important sa luati in considerare toate aceste costuri si sa va planificati bugetul inainte de a face o rezervare. O vacanta in Maldive poate fi o experienta de neuitat, dar trebuie sa fiti pregatiti din punct de vedere financiar.


Care este perioada optima pentru o vacanta in Maldive?


In ceea ce priveste perioada de vizitare optima a insulelor Maldive, trebuie sa avem in vedere ca acestea sunt o destinatie turistica populara pe tot parcursul anului, datorita climei tropicale. Temperaturile sunt constante pe tot parcursul anului, cu medii zilnice in jurul valorii de 30°C, iar apa este calda, cu o temperatura medie de 28°C.


Sezonul uscat


In general, sezonul uscat in Maldive se desfasoara intre luna decembrie si luna aprilie, iar sezonul ploios intre luna mai si luna noiembrie. In timpul sezonului uscat, puteti sa va bucurati de temperaturi placute si de un cer senin, iar in timpul sezonului ploios, puteti sa va asteptati la ploi sporadice si la un cer mai acoperit.


Atentie la sezonul turistic - scump si aglomerat!


De asemenea, trebuie sa avem in vedere si sezonul turistic in Maldive, care se desfasoara in general in lunile decembrie si ianuarie si in timpul sarbatorilor de vara. In aceasta perioada, tarifele pentru cazare si biletele de avion pot fi mai ridicate, iar insulele pot fi mai aglomerate. Daca doriti sa evitati perioada de varf turistic si sa economisiti bani, atunci puteti sa va ganditi sa calatoriti in sezonul de mijloc, adica in lunile mai, iunie, septembrie sau octombrie. In aceasta perioada, tarifele pentru cazare si biletele de avion pot fi mai accesibile, iar insulele pot fi mai putin aglomerate.

In concluzie, perioada optima de vizitare a insulelor Maldive depinde in mare masura de preferintele dumneavoastra si de bugetul pe care doriti sa-l alocati acestei vacante. Daca doriti sa va bucurati de o vreme placuta si de un cer senin, atunci puteti sa va ganditi sa calatoriti in timpul sezonului uscat, iar daca doriti sa economisiti bani si sa evitati aglomeratia, atunci puteti sa va ganditi sa calatoriti in afara sezonului turistic de varf.

173 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page