top of page
unnamed1.png

City Break de 1 Mai in Alghero, Sardinia! Zboruri de la 799 lei dus-intors/pers!

Alghero este un oras istoric aflat pe coasta nord-vestica a insulei Sardinia din Italia. Orasul este celebru pentru arhitectura sa medievala bine conservata, plajele sale frumoase si cultura catalana unica.


Despre Alghero


Istoric, Alghero a fost un punct strategic important in timpul luptei pentru suprematia in Marea Mediterana dintre Spania si Italia. In secolul al XIV-lea, Alghero a fost ocupat de catalani, iar orasul a ramas sub controlul lor timp de mai bine de 400 de ani. Acest lucru a dus la o influenta puternica a culturii catalane asupra orasului, care poate fi vazuta si astazi in arhitectura sa si in traditiile sale.


Ce poti vizita in Alghero, Sardinia?


Printre cele mai importante obiective turistice din Alghero se numara zidurile sale medievale, care inca inconjoara centrul orasului si piata sa centrala, Piazza Civica. Orasul are, de asemenea, mai multe biserici si catedrale frumoase, cum ar fi Catedrala din Santa Maria si Biserica San Francesco. In plus, Alghero este renumit pentru frumoasele sale plaje de nisip alb, care atrag turisti din intreaga lume. Printre cele mai populare plaje se numara Spiaggia Maria Pia si Spiaggia di San Giovanni. Turistii pot face si plimbari cu barca in jurul orasului, pentru a vedea mai multe dintre atractiile sale.

In Alghero, traditiile catalane sunt inca vii. Exista o comunitate catalana mica, dar activa, care isi pastreaza traditiile si obiceiurile. Exista, de asemenea, mai multe festivaluri organizate in timpul anului, care celebreaza cultura catalana, cum ar fi Festa di Sant Joan, care are loc in luna Iunie.

Alghero este un oras plin de istorie si cultura, cu o arhitectura medievala bine conservata si plaje frumoase. Acesta reprezinta un loc ideal pentru cei care cauta o destinatie de vacanta unica si neobisnuita.


Vacanta de 1 Mai in Sardinia: Zboruri de la 799/pers in Alghero!


Cei de la Wizz Air au preturi incepand cu 799/persoana pentru zborurile dus-intors in Alghero in perioada 29 Aprilie - 2 Mai. Astfel iti poti planifica o mini-vacanta de 1 Mai, plecand de la aceste date.



55 views0 comments

Σχόλια


unnamed1.png
bottom of page