top of page
unnamed1.png

Daca esti fan plaje cu apa azurie, atunci aceasta destinatie mai putin cunoscuta este pentru tine!

Saranda este un oras din sudul Albaniei, situat la malul Marii Ionice. Aceasta este o destinatie turistica populara datorita plajelor sale frumoase, a atmosferei relaxante si a patrimoniului sau cultural bogat.


Ce poti vizita aici?


Unul dintre cele mai mari puncte de atractie din Saranda este Castelul Lekuresi, situat pe o colina in afara orasului. Acesta ofera o priveliste panoramica asupra orasului si a Marii Ionice, precum si ocazia de a explora o cladire istorica importanta. Un alt loc de vizitat este Manastirea 40 Sfinte Mucenici, o manastire ortodoxa care dateaza din secolul al IV-lea. Aceasta se afla la cativa kilometri de Saranda si ofera o priveliste impresionanta a muntelui si a zonei rurale din jurul orasului.


Viziteaza si Butrint, rezervatia naturala din patrimoniul UNESCO


Saranda este, de asemenea, un punct de plecare popular pentru excursii in Parcul National Butrint, o rezervatie naturala si culturala importanta. Acesta este un sit arheologic de patrimoniu mondial UNESCO si are ruinele unui oras antic greco-roman, precum si o varietate de animale si plante salbatice.


Plajele sunt atractia de top din Saranda!


In ceea ce priveste plajele, Saranda are o varietate de optiuni de la plaje linistite si ascunse la plaje cu agitatie si viata de noapte. Plaja Pasqyra este una dintre cele mai populare plaje, datorita apei sale cristaline si a nisipului fin. Plaja Mango este o alta optiune populara, care este adesea comparata cu plajele din Caraibe datorita apei albastre si a nisipului alb.

Plaja Ksamil este, de asemenea, o destinatie populara, fiind situata la doar cativa kilometri de Saranda. Aceasta are trei insule mici in apropiere, care pot fi vizitate cu o barca sau cu un kayak. Plaja Butrint este o alta optiune populara, fiind situata in apropierea sitului arheologic Butrint si oferind o priveliste impresionanta asupra lacului Butrint.

Saranda este o destinatie turistica populara in Albania, oferind o varietate de atractii turistice si optiuni de plaja. Orasul are o istorie bogata si o cultura distincta, iar localnicii sunt primitori si prietenosi.


162 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page