top of page
unnamed1.png

Descopera cele mai frumoase locuri din Zakynthos - top 5 atractii turistice!

Zakynthos, cunoscuta si sub numele de Zante, este o insula greceasca situata in Marea Ionica. Daca sunteti in cautarea unei vacante linistite si relaxante, acest loc ar putea fi alegerea perfecta. Cu o varietate de plaje de nisip fin, apa cristalina si peisaje naturale deosebite, Zakynthos este o destinatie turistica populara.


Iata top 5 locuri de vizitat in Zakynthos:


1. Navagio Beach (Plaja Naufragiatilor) - Aceasta plaja este una dintre cele mai frumoase din lume, cu nisip alb si ape turcoaz. De asemenea, plaja este faimoasa pentru epava unei nave, care a devenit un punct de atractie turistica.


2. Blue Caves (Pesterile albastre) - Acestea sunt o serie de pesteri marine, care se gasesc in apropiere de Plaja Navagio. Sunt numite astfel datorita culorii albastre intense a apei din interiorul lor.


3. Keri Caves (Pesterile Keri) - Aceste pesteri se afla la capatul sudic al insulei si sunt cunoscute pentru formatiunile sale unice, precum stalactite si stalagmite.


4. Marathonisi Island (Insula Marathonisi) - Aceasta insula este situata in apropierea plajei Keri si este locul preferat pentru a vizita broastele testoase caretta-caretta, care vin pe plaja sa isi depuna ouale.


5. Bochali (Fortareata Bochali) - Aceasta fortareata este situata deasupra orasului Zakynthos si ofera o priveliste panoramica asupra insulei.


Clima este excelenta!


In ceea ce priveste vremea, Zakynthos are un climat mediteranean, cu veri calde si secetoase si ierni blande si umede. Cele mai bune luni pentru a vizita insula sunt iunie, iulie si august, cand temperatura medie este de aproximativ 30 de grade Celsius si exista mai putine sanse de ploaie. In restul anului, vremea este mai rece si mai ploioasa.


Zakynthos, o destinatie perfecta pentru vacanta de vara!


In afara de plaje si de atracțiile turistice, Zakynthos ofera si o varietate de mancaruri traditionale delicioase, precum moussaka, souvlaki si gyros. Insula este, de asemenea, renumita pentru productia de ulei de masline si de vin. Pe scurt, Zakynthos este o destinatie turistica de neuitat, cu o varietate de locuri de vizitat, plaje frumoase si mancare delicioasa. Daca planuiti o vacanta in Grecia, aceasta insula ar putea fi cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

76 views0 comments

Commentaires


unnamed1.png
bottom of page