top of page
unnamed1.png

Misterioasa Cappadocia: Povestea fascinanta a acestei zone superbe din Turcia!

Cappadocia este o regiune misterioasa din centrul Turciei, cunoscuta pentru peisajele sale spectaculoase, care par desprinse dintr-un alt univers. Aceasta zona este un paradis pentru calatorii aventurosi, care vor sa descopere frumusetea naturii intr-un mod unic.

Povestea Cappadociei incepe acum cateva milioane de ani, cand regiunea era acoperita de un mare lac. Dupa o eruptie vulcanica, suprafata lacului a inceput sa se usuce, iar vanturile puternice au erodat roca, lasand in urma un peisaj lunar cu dealuri si stanci bizare. In urma cu peste 3.000 de ani, oamenii au inceput sa sape in stanci pentru a-si construi locuinte, biserici si manastiri, iar astazi, aceste constructii impresionante sunt principalele atractii turistice ale regiunii.

Cel mai uimitor aspect al Cappadociei este reprezentat de formatiunile stancoase numite "fairy chimneys", care par a fi sculptate in mod miraculos de mana omului. Aceste formatiuni sunt create din roca vulcanica si s-au format in urma proceselor de eroziune si de depunere a sedimentelor. Turistii pot explora aceste formatiuni prin plimbari cu balonul cu aer cald sau cu ATV-urile, oferindu-le o experienta unica si uimitoare.


Kaymakli - Orasul subteran din Cappadocia!


Un alt loc fascinant de vizitat in Cappadocia este orasul subteran Kaymakli, care a fost construit in secolul al VIII-lea i.Hr. Acest oras subteran are opt niveluri si a fost utilizat ca adapost impotriva invadatorilor si a vremii extreme. Turistii pot explora aceste labirinturi de tuneluri si sali, care sunt si astazi considerate un miracol al ingineriei.

In plus, Cappadocia are si o traditie culinara bogata, care merita sa fie explorata. Turistii pot savura bucate delicioase precum "testi kebab", care este un fel de mancare preparat intr-un vas de lut, sau "sac tava", care este un fel de mancare gatit pe o tava de metal speciala.

In concluzie, Cappadocia este una dintre cele mai fascinante regiuni din Turcia, oferind o experienta de neuitat pentru calatorii aventurosi. Peisajele sale spectaculoase, orasele subterane si traditiile culinare vor fascina orice turist care isi doreste sa descopere frumusetea naturii intr-un mod unic.

107 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page