top of page
unnamed1.png

Paris: Cele mai frumoase obiective turistice - Top 10 atractii de neratat!

Paris este unul dintre cele mai fascinante orase din lume, un adevarat magnet pentru turisti din intreaga lume. Capitala Frantei este cunoscuta in intreaga lume pentru arhitectura sa impresionanta, muzeele sale celebre, cultura si arta, precum si pentru bucataria sa rafinata si vinurile sale fine. Orasul are o istorie bogata, care se reflecta in arhitectura sa variata si in atmosfera sa romantica.

Orasul a fost fondat in secolul al III-lea i.Hr. de catre tribul galic Parisii, care l-au numit Lutetia Parisiorum. Parisul a fost ulterior capturat si dominat de romani, iar apoi a devenit capitala Regatului Franciei in secolul al X-lea. In timpul Revolutiei Franceze, orasul a jucat un rol important, fiind scena unor evenimente cruciale, cum ar fi asaltul asupra Bastiliei.

Astazi, Parisul este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, atraind milioane de vizitatori in fiecare an. Orasul este cunoscut pentru numeroasele sale obiective turistice, cum ar fi Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf si multe altele.


Parisul este cunoscut si pentru bucataria sa rafinata si vinurile sale fine. Orasul are o multitudine de restaurante, de la cele mai luxoase pana la cele mai simple, care servesc mancaruri traditionale frantuzesti si preparate internationale. Parisul este, de asemenea, cunoscut pentru patiseriile sale, cu celebrele croissante si paine proaspata, dar si cu cele mai rafinate deserturi si prajituri.

Mai jos veti gasi o lista cu cele mai populare 10 obiective turistice din Paris, prezentate pe scurt.


Turnul Eiffel


Una dintre cele mai cunoscute atractii din lume, Turnul Eiffel este o structura metalica iconica inalta de 324 de metri, construita in 1889 pentru Expozitia Universala.


Muzeul Luvru


Una dintre cele mai mari si cele mai vizitate muzee din lume, Muzeul Luvru gazduieste o colectie impresionanta de opere de arta, inclusiv celebrul tablou "Mona Lisa" de Leonardo da Vinci.


Bazilica Sacre Coeur


O alta impresionanta constructie religioasa, bazilica Sacre Coeur se afla pe dealul Montmartre si ofera o priveliste spectaculoasa asupra orasului.


Arcul de Triumf


Un monument impresionant construit in onoarea celor care au luptat si au murit pentru Franta, in special in timpul razboaielor napoleoniene.


Montmartre


Un cartier boem pitoresc situat pe o colina din nordul Parisului, cunoscut pentru stradutele sale inguste si pline de viata, artisti si cafenele.


Canalul Saint-Martin


Un canal pitoresc care se intinde pe 4,5 km prin Paris, trecand prin cartierele pitoresti si oferind o priveliste minunata asupra orasului.


Palatul Versailles


Un palat regal opulent si faimos, situat in afara Parisului, cunoscut pentru gradinile sale impresionante si istoria sa bogata.


Muzeul d'Orsay


Un muzeu dedicat artei din secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, gazduind opere de arta impresioniste si postimpresioniste.


Jardin des Tuileries


Un parc frumos situat in inima Parisului, cunoscut pentru gradinile sale si pentru fantana sa magnifica.


Ile de la Cite


O insula pitoreasca situata in centrul Parisului, cunoscuta pentru Catedrala Notre-Dame si pentru stradutele sale inguste, pline de cafenele si magazine.


Paris este un oras plin de viata si frumusete, care ofera o multime de optiuni de petrecere a timpului liber pentru vizitatorii sai. De la monumente istorice impresionante pana la muzee pline de arta si cultura, Paris este un oras pe care merita sa-l vizitezi cel putin o data in viata.

75 views0 comments

Commenti


unnamed1.png
bottom of page