top of page
unnamed1.png

Recomandare vacanta de vara: De ce trebuie sa mergi macar o data in viata pe insula Creta?

Insula Creta este una dintre cele mai mari insule ale Greciei si este situata in partea de sud a Marii Egee. Creta are o istorie bogata si o cultura unica, care o distinge de restul Greciei. Creta a fost locuita inca din Epoca de Piatra, iar civilizatia minoica a aparut aici cu aproximativ 4000 de ani in urma. Aceasta a fost una dintre cele mai importante si dezvoltate civilizatii din Europa antica, iar vestigiile sale pot fi vazute inca astazi, in locuri precum Palatul Knossos, care este cel mai mare si cel mai faimos palat minoic din insula.

Creta are si o istorie tumultuoasa, fiind invadata de mai multe ori de-a lungul secolelor, inclusiv de romani, bizantini, venetieni si otomani. Aceste invazii au lasat o amprenta puternica asupra culturii si arhitecturii insulei.


Creta nu este ca restul insulelor din Grecia!


Un factor care diferentiaza Creta de restul Greciei este faptul ca aceasta are o cultura distincta, care este influentata de traditiile si obiceiurile locale, precum si de influentele otomane si venetiene. Mancarea cretana este, de asemenea, diferita de cea din restul Greciei, fiind caracterizata de utilizarea multor ingrediente locale, cum ar fi uleiul de masline, legumele proaspete si branza feta.

Creta are si o fauna si o flora diversa, iar peisajele sale sunt variate, de la plajele de nisip fin si marea albastra pana la muntii inalti acoperiti de paduri de pini si masivele chei inconjurate de stanci. Creta este, de asemenea, faimoasa pentru ospitalitatea sa si pentru calatorii sai prietenosi. Aici se simte o atmosfera mai relaxata si mai linistita decat in alte locuri din Grecia, iar localnicii sunt intotdeauna dispusi sa ajute si sa ofere sfaturi turistilor.


Recomandam sa va cazati in Chania sau Heraklion


Daca doriti sa fiti aproape de restaurante, viata de noapte si sa faceti si putin shopping, va recomandam orasele Chania sau Heraklion (sunt de asemenea si orasele cu aeroport, deci cele in care veti ateriza). Daca sunteti mai aventurosi, puteti inchiria o vila in zone mai retrase ale insulei si va puteti bucura de privelisti incredibile.

Creta este o insula cu o istorie bogata, o cultura distincta si oameni prietenosi. Pe langa plajele sale frumoase si peisajele variate, aceasta ofera si oportunitatea de a explora vestigiile unei civilizatii antice remarcabile si de a gusta delicioasa mancare locala.




124 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page