top of page
unnamed1.png

Statiunea Vama Veche - O Poveste de Libertate si Diversitate

Statiunea Vama Veche, situata pe litoralul romanesc al Marii Negre, este o destinatie turistica unica si plina de istorie. Cunoscuta pentru atmosfera sa boema, diversitatea culturala si spiritul sau liber, Vama Veche este un loc unde tinerii si cei care iubesc libertatea si creativitatea se simt in largul lor.


Cand a aparut Vama Veche?


Istoria statiunii Vama Veche isi are radacinile in anii '60, in perioada comunista din Romania. Pe atunci, plaja Vama Veche era folosita de turistii straini ca loc de tranzit catre Bulgaria. Cu toate acestea, in anii '70, zona a devenit un loc de intalnire pentru tinerii rebeli si nonconformisti care cautau o oaza de libertate intr-un regim totalitar. Vama Veche a devenit astfel un simbol al spiritului liber si al rezistentei impotriva normelor impuse de regimul comunist.


La inceputul anilor '90, odata cu caderea regimului comunist in Romania, Vama Veche a devenit un loc de referinta pentru cultura underground si alternativa. Aici, tinerii veniti din toate colturile tarii si din strainatate se adunau pentru a-si exprima liber ideile, pentru a asculta muzica alternativa si pentru a socializa intr-un mediu deschis si tolerant. In aceasta perioada, Vama Veche a fost cunoscuta pentru cluburile de noapte neconventionale, pentru muzica rock precum si pentru arta stradala si graffiti-urile care isi faceau loc pe cladirile vechi ale statiunii.


Vama Veche are de toate...pentru toti :)


Pe langa cultura alternativa si spiritul liber, Vama Veche este cunoscuta si pentru diversitatea sa culturala. Aici se intalnesc turisti si localnici din diferite parti ale lumii, care impartasesc aceeasi dorinta de a trai experiente autentice si de a-si exprima liber identitatea. Statiunea este cunoscuta pentru evenimente culturale, festivaluri de muzica, expozitii de arta si ateliere creative care atrag participanti din toate colturile lumii. In ultimii ani insa, Vama Veche a devenit o atractie extrem de populara pentru toate categoriile de persoane, inclusiv acelea care nu reusesc sa stranga dupa ele sau sa se comporte civilizat.


133 views0 comments

Comentários


unnamed1.png
bottom of page