top of page
unnamed1.png

Top 7 feluri de mancare pe care trebuie sa le incerci neaparat daca mergi in vacanta in Dubai!

Dubai este cunoscut nu numai pentru cladirile sale impresionante si stilul de viata luxos, ci si pentru mancarea sa delicioasa si diversa.

Bucataria din Dubai este influentata de cultura si traditiile din Orientul Mijlociu si de pe Coasta de Est a Africii, dar si de influente internationale din cauza expatriatilor si turistilor din intreaga lume. Iata cele mai bune feluri de mancare traditionale din Dubai:


1. Machboos


Machboos este un fel de mancare traditional din Emiratele Arabe Unite si este facut din orez, legume si carne, precum pui sau miel. Orezul este aromatizat cu condimente precum cuisoare, cardamom, coriandru si scortisoara, si se serveste de obicei cu o salata de legume proaspete.


2. Shawarma


Shawarma este un sandwich delicios, facut din carne de pui sau carne de vita prajita, salata de legume proaspete, sosuri si lipie. Acesta este un fel popular de mancare de strada in Dubai si este disponibil in multe restaurante si standuri de mancare.


3. Manakish


Manakish este o placinta de paine proaspata, acoperita cu un amestec de branza si ierburi aromate. Aceasta este o gustare populara in Dubai si poate fi gasita in multe cafenele si patiserii.


4. Luqaimat


Luqaimat este o gustare dulce traditionala din Dubai, facuta dintr-un aluat dulce si rumenit, cu un interior moale si o textura pufoasa. Acestea sunt servite cu un sirop dulce si aromat si sunt un desert popular la festivalurile si sarbatorile din Dubai.


5. Baba Ghanoush


Baba Ghanoush este un fel de mancare popular din bucataria araba, facut din vinete afumate si condimente, inclusiv usturoi, tahini, ulei de masline si zeama de lamaie. Se serveste cu paine proaspata si este o gustare delicioasa si sanatoasa.


6. Harees


Harees este un fel de mancare traditional din Emiratele Arabe Unite, facut din grau si carne, de obicei carne de miel sau de pui. Acesta este fiert intr-un amestec de condimente si legume, iar apoi se amesteca pana se obtine o textura fina si cremoasa.


7. Ghuzi


Ghuzi este un fel de mancare traditional din Emiratele Arabe Unite, facut dintr-un miel intreg umplut cu orez si nuci, si apoi copt in cuptor. Acesta este servit cu o salata de legume proaspete.


Pofta mare la vacanta!


707 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page