top of page
unnamed1.png

Vacante fara griji: Top medicamente de care ai nevoie în trusa ta de prim ajutor!

Indiferent de destinatia aleasa, este important sa iti pregatesti o trusa de prim ajutor in vacanta, care sa contina medicamentele de baza de care ai nevoie. Acestea iti pot fi de mare ajutor in cazul unor mici urgente medicale si iti pot salva vacanta. Iata cateva medicamente pe care este bine sa le ai mereu la tine in vacanta,


1. Paracetamol: Este un analgezic si un antipiretic foarte util in cazul durerilor de cap, febrei si durerilor musculare sau articulare.

2. Antiinflamatorii nesteroidiene: Medicamente precum ibuprofenul sau naproxenul pot fi foarte utile in cazul durerilor de spate, durerilor menstruale, artritei si altor afectiuni inflamatorii.

3. Antihistaminice: Daca suferi de alergii sau de alte afectiuni care produc mancarimi si eruptii cutanate, este bine sa ai la tine un antihistaminic.

4. Decongestionante: Daca te confrunti cu congestie nazala, de exemplu in cazul unei raceli sau a unei alergii, un decongestionant poate fi de ajutor.

5. Antiemetice: In cazul in care ai tendinta de a te simti rau sau de a vomita in timpul calatoriilor, un antiemetic poate fi de mare ajutor.

6. Medicamente pentru diaree: Este posibil sa te confrunti cu probleme gastrointestinale in vacanta, asa ca este bine sa ai la tine un medicament pentru diaree.

7. Crema cu factor de protectie solara: Este important sa iti protejezi pielea de razele solare, mai ales daca calatoresti intr-o zona cu soare puternic. Crema cu factor de protectie solara trebuie aplicata cu regularitate, pentru a preveni arsurile solare.

8. Crema pentru arsuri: In cazul in care te-ai ars la soare sau te-ai ars accidental la foc, o crema pentru arsuri poate fi de mare ajutor pentru a calma durerea si pentru a ajuta la vindecare.


Este important sa retii ca acesta este doar un ghid general si ca medicamentele de care ai nevoie pot varia in functie de problemele medicale cu care te confrunti. Inainte de a pleca in vacanta, consulta-te cu medicul tau si asigura-te ca ai toate medicamentele necesare la tine.

42 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page