top of page
unnamed1.png

Zboruri super ieftine pentru o vacanta in Jeddah: Plaja, mancare si atractii turistice impresionante

Jeddah este un oras din Arabia Saudita, situat pe coasta Marii Rosii. Fiind unul dintre cele mai importante orase din regiune, Jeddah este o destinatie populara pentru turisti, datorita frumusetii sale naturale, istoriei bogate si culturii interesante. Daca doresti sa petreci o vacanta in Jeddah, exista multe lucruri interesante pe care le poti face si locuri pe care le poti vizita.


Zboruri super ieftine, de la cateva sute de lei!


Wizz Air ofera zboruri catre Jeddah super ieftine (au introdus recent aceasta ruta). Mai jos un exemplu de rezervare de zbor pentru sfarsitul lunii Aprilie 2023!


Atractii turistice pe care trebuie sa le vizitezi!


Una dintre cele mai atractive atractii turistice din Jeddah este Balad, centrul vechi al orasului, care este cunoscut pentru cladirile sale istorice si strazile sale labirintice. Aici vei gasi multe magazine, restaurante si piete traditionale, care iti vor oferi o experienta autentica de cumparaturi si ocazia de a incerca mancaruri traditionale.

O alta atractie populara este Muzeul Jeddah, care gazduieste o colectie impresionanta de arta si artefacte istorice. Printre obiectele expuse se numara costume traditionale, bijuterii, arme si instrumente muzicale.


O destinatie ideala pentru plaja!


Jeddah este, de asemenea, faimoasa pentru plajele sale spectaculoase, care sunt printre cele mai bune din lume. Cele mai populare plaje din Jeddah sunt Al-Nawras, Obhur si Silver Sands. Aceste plaje sunt dotate cu facilitati excelente, cum ar fi restaurante, magazine si facilitati de agrement.


Arta culinara la superlativ!


Cand vine vorba de mancarea traditionala, Jeddah are multe optiuni interesante pentru turisti. Printre cele mai cunoscute feluri de mancare se numara Kabsa, un fel de mancare traditionala facuta din orez si carne, si Shawarma, un fel de mancare popular in intreaga lume araba, constand in carne de pui sau vita si legume, invelete intr-un tortilla.

In concluzie, Jeddah este o destinatie ideala pentru turisti care cauta o vacanta relaxanta, cu multe atractii turistice interesante, plaje frumoase si mancare delicioasa. Indiferent daca iti place sa explorezi cultura si istoria sau sa te relaxezi pe plaja, Jeddah este o destinatie care merita sa fie luata in considerare.

88 views0 comments

Comments


unnamed1.png
bottom of page